Претрага
[rstr_selector]

Stamatović: Zlatiborci brane celu Srbiju, a ne samo Zlatibor i Čajetinu

Na protestu koji su građani Zlatibora i Čajetine održali juče u Beogradu ispred zgrade Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina je izjavio: „Nismo došli da bi rušili Beograd. Zlatiborci su gradili Beograd i Novi Beograd i sada su spremni da grade i kod kuće, ali nam se to ne dozvoljava jer je nenarodna Vlada rešila da pokloni državnu imovinu misterioznim tajkunima i stranačkim prijateljima“.
Zlatiborci su se u Beogradu okupili kako bi nadležnima predali novi zahtev za izgradnju gondole, kako se navodi u saopštenju „po ko zna koji put“, ali su tražili i ostavke ministarki građevinarstva i pravde.
„Opština Čajetina daje rok nadležnom ministarstvu od sedam dana da izda dozvolu za izgradnju gondole“, rekao je Stamatović i najavio da više neće biti čekanja.
Predsednik opštine Čajetina je istakao da su zbog saučesništva u ovom „pravnom teroru nad slobodnom teritorijom Zlatibora“, Čajetinci primorani da predaju zahteve za smenu ministarki Zorane Mihajlović i Nele Kuburović, jer su Ministarstvo građevinarstva i Ministarstvo pravde već dugo opstruirale dobijanje dozvole, tražeći formalne izgovore da ne izdaju dozvolu za izgradnju gondole.
– Zlatiborci ne biju bitku za očuvanje Zlatibora i Čajetine već za rešavanje istih problema u celoj Srbiji, zbog toga su odlučni da stanu na čelo pokreta za borbu  protiv odluke o prodaji zemlje strancima koja po Sporazumu o stabilnosti i pridruživanju stupa na snagu od 1. septembra ove godine, zaključio je Milan Stamatović.

Boško Obradović podržava Zlatiborce

Narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, svojim prisustvom je podržao Zlatiborce i tom prilikom naglasio „da je neopravdano što državna administracija blokira izgradnju gondole, pogotovo što je opština Čajetina ceo projekat finansirala iz sopstvenih sredstava“.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести