[rstr_selector]

Stanari Alvadžinice nezadovoljni grejanjem

Pojedini stanari čačanskog naselja Alvadžinica najavljuju da će morati da se isključe sa gradskog daljinskog sistema grejanja, jer ove zime neće moći da plate račune koji im stignu po novom tarifnom sistemu naplate isporučene toplote.

Tokom ove nedelje u ovoj my najavljen je i sastanak predsednika kućnih saveta stanara ovog naselja, na kome će tema biti obračun, naplata i kvalitet usluga grejanja. Prošle zime javljali su nam se slušaoci, upravo iz ovog naselja, koji su dobijali drastično visoke račune. Kako nam je rečeno u Javnom komunalnom preduzeću za grejanje Čačak, svaki ovakav problem prošle zime rešavan je pojedinačno. O ovom sastanku predstavnici JKP „Čačak“nemaju saznanje, a Nenad Ocokoljić, tehnički direktor ovog preduzeća poručuje da bi prisustvo predstavnika grejanja bilo od obostrane koristi.

– Mi nismo pozvani na sastanak mesne zajednice Alvadžinica, a smatram da ako se već radi o grejanju i o primeni tarifnog sistema, ako su pitanja vezana iz domena JKP za grejanje „Čačak“, da je uputno da neko od rukovodstva bude prisutan na sastanku da bi se stvari razjasnile.

JKP „Čačak“ je u prethodnom periodu dostavio svim korisnicima grejanja ,koji su prethodne grejne sezone bili na tzv paušalnom sistemu, odnosno na sistemu grejanja naplate po kvadratu pojedinačna, obaveštenja koliko toplotne podstanice troše toplotne energije i koliko bi svaki stanar koji je prošle godine bio u sistemu paušalnog plaćanja plaćao po tarifnom sistemu na godišnjem nivou u obračunskom periodu avgust prethodne godine – avgust naredne godine.

Što se tiče zaduženja grejanja za svaku stambenu zgradu duže se samo oni korisnici koji se nalaze u našoj evidenciji znači onaj čist stambeni prostor koji se nalazi bez terasa, bez hodničnog prostora, bez svih onih zajedničkih prostorija koje služe svojoj nameni. U stambenim zgradama su postojale i postoje još uvek vešernice i prostori za odlaganje bicikala ili sličnih stvari koji nemaju grejna tela. Evidentno je da su u pojednim zgradama stanari dozvolili pojedincima da te prostore pretvore u neke druge namene, a ne u one u koje su predviđene. JKP Čačak nema saznanja za svaku zgradu da li je to urađeno. Da li je neko dogradio terasu, zastaklio je pa ugradio grejno telo, a nije se prijavio mi nemamo saznanja o takvim stvarima i takva površina nije zadužena. Da li je zaista grejna površina jedna toplotna podstanica ta na terenu znači tolika kolika se i fakturiše to JKP ne zna, to je stvar koja može da se reši na određenom sastanku na određeni način, ali nikako sa nekakvom presijom da li su pripremljini korisnici grajenaja za tarifni sistem ili nisu – izjavio je Nenad Ocokoljić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *