Stvoreni uslovi za izgradnju vizitorskog centra u Ovčar Banji

Stvoreni uslovi za izgradnju vizitorskog centra u Ovčar Banji

0

Nakon četiri godine od najave, Čačak bi uskoro trebalo da uđe u proces izgradnje vizitorskog centra u Ovčar Banji. U toku je procedura oko kupovine zemljišta “Lukoil” pumpe, na čijoj je lokaciji planirana izgradnja ovog objekta.

Dragomir Savić, direktor Turističke organizacije Čačka, kaže da su stvoreni zakonski uslovi da se krene u ovaj posao, a među prvim zadacima biće izrada idejnog rešenja, raščišćavanje terena i uklanjanje zgrade benzinske stanice u Ovčar Banji.
– Onog momenta kada bude doneta odluka i kada bude potpisan ugovor, mi stupamo u izradu idejnog rešenja koji predstavljaju preduslov za dobijanje dozvola od Gradske uprave za urbanizam. U proteklom periodu smo imali i problem sa stavom Srpske pravoslavne crkve, nismo imali blagoslov, za gradnju, međutim uspeli smo i njega da dobijemo. Sve su to situacije koje su nas ometale u nameri da se krene sa izgradnjom vizitorkog centra. Pošto je i to otklonjeno, biće ispunjeni svi preduslovi da se pređe na raščišćavanje terena na tom prostoru, jer ono zaista predstavlja ruglo za Ovčar Banju, a nalazi se na najlepšem mestu u varošici, tačnije na udarnom mestu. Izgradnja će krenuti čim budemo dobili sredstva, a već 1. avgusta imamo konkurs Ministarstva poljoprivrede, kod koga planiramo da apliciramo, jer su oni još ranije iskazali razumevanje za izgradnju ovakvig objekta, pa na njihova sredstva svakako računamo. Računamo i na pomoć Ministarstva trgovine i turizma. Očekujem da ćemo kod nadležnih naići na razumevanje i da će biti obezbeđen novac za izgradnju prve faze. Očekujem da će se to dogoditi u ovoj godini, ali imajući u vidu procedure, konkurse i javne nabavke nezahvalno je u ovom trenutku govoriti o rokovima – kaže Dragomir Savić.

POSTAVI ODGOVOR