[rstr_selector]

Subvencije voćarima, vinogradarima i uzgajivačima hmelja

Na osnovu Zakona o podsticajima u poljoprivredi za 2013. godinu počela je predaja zahteva za subvencije voćarima koje dodeljuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ova pomoć je namenjena voćarima koji nameravaju da unaprede proizvodnju u svojim zasadima. Ove godine dodeljuju se i sredstva za podizanje vinograda i gajenje hmelja. Branko Tansković, agronom u Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Čačak navodi da zaposleni u ovoj ustanovi poljoprivrednicima mogu pružiti sve potrebne informacije, ali i pomoć u sačinjavanju zahteva.

– Ova podsticajna sredstva mogu se koristiti za nabavku sadnica vinove loze, za nabavku naslona za proizvodne zasade, pripremu i obradu kao i hemijsku analizu zemljišta. Resorno ministarstvo odredilo je da mogu konkurisati fizička lica, udruženja, zadruge i naučne i stručne ustanove. Ova prava se mogu ostvariti ako je pod zasadima najmanje već zasađen određen procenat kulture za koje se daju subvencije. Zahtevi se predaju Upravi za agrarna pitanja u Šapcu najkasnije do kraja avgusta – rekao je Branko Tanasković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести