[rstr_selector]

Susret ruskih i srpskih privrednika

U Beogradu je krajem ove nedelje u organizaciji Vlade Srbije održan sastanak srpskih privrednika i biznismena iz Ruske federacije. Na tom slupu koji je imao i izložbeni karakter, mogli su se videti mnogi proizvodi srpskih habrika hrane.

Inače, ovaj sastanak upriličen je na zahtev ruskih privrednika i ima za cilj plasman poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na rusko tržište. Čačansko preduzeće „Polo“ uzelo je učešće na ovom skupu, a od suvlasnika Cana Jovanovića saznajemo o čemu je na njemu bilo reči.

– To je bilo u četvrtak u zgradi SIV-a u Beogradu gde je faktički sva prehrana Srbije bila predstavljena i imala svoju prezentaciju u vidu čitave palete proizvoda. Mi smo jedini iz Čačka bili iz prehrane. Pored nas iz Čačka je bila i firma „Elestra“ koja se bavi plastenicima, protivgradnom mrežom… nešto što nama omogućuje privrednu proizvodnju i da dođe do prerade koja je usko vezana za našu privrednu proizvodnju koju radimo sa kooperantima. Sa druge strane su bili predstavnici naše Vlade i ruske Vlade gde se razgovaralo o problemima i o izvozu prema Ruskoj Federaciji. To su bili ljudi koji se bave propisima i problemima između dve države. Nismo mogli da ugovorimo nijedan konkretan posao jer to nisu direktni kupci. Više se pričalo o problemima koji postoje između dve države prilikom uvoza i izvoza robe – izjavio je Cane Jovanović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *