[rstr_selector]

Sutra izbor novih direktora gradskih ustanova i agencija

Za sutra je zakazana 13. sednica Skupštine grada, na kojoj će se između ostalog odlučivati o postavljanju novih direktora gradskih ustanova i agencija.

Komisija za kadrove i mandatno-imunitetska pitanja predložila je da se za direktora Turističke organizacije Čačak imenuje Dragomir Savić, diplomirani ekonomista. Komisija je još dala predloge rešenja o imenovanjima direktora Gradske stambene agencije, Sportskog centra, Narodnog muzeja kao i predloge za razrešenje pojedinih članova nadzornih odbora javnih preduzeća i ustanova.

Pred odbornicima će se naći i odluka o postavljanju novog gradskog javnog pravobranioca, jer je Katarini Novković, koja je do sada obavljala tu funkciju, mandat istekao početkom februara. Pored Novkovićeve, za ovu funkciju su se kandidovale i Jasminka Nikolić, Danijela Gojković i Dragica Dunjić- Marković. Sve kandidatkinje su diplomirane pravnice, a komisija za kadrove ponovo je predlozila imenovanje Katarine Novković.

Čačanski odbornici će odlučivati i o izboru Branka Maksimovića, direktora Tehničke škole za novog člana Upravnog odbora Regionalne sanitarne deponije „Duboko”. Maksimović je na to mesto predložen od strane Nove Srbije, pošto je raniji član Miodrag Jaćimović podneo ostavku na to mesto, jer se zaposlio u ovom javnom preduzeću.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *