Претрага
[rstr_selector]

Сутра почиње 62. Драгачевски сабор трубача

Из Културног центра општине Лучани у Гучи позивају све љубитеље трубе да се окупе на Сабору и створе нове саборске успомене јер, како кажу, „зна се где труба најбоље звучи”.

62. Драгачевски сабор трубача, најпознатија и најмасовнија трубачка манифестација која је Гучу надалеко прославила, одржава се ове године од 11. до 13. августа.

Више од шест деценија у Драгачеву се окупљају љубитељи и мајстори трубе, па ће тако бити и ове године. Током три дана, наступиће највећа трубачка имена, а биће одржани и традиционални пратећи програми који за циљ имају очување народне традиције овог краја, најавила је Марија Неранџић из Културног центра општине Лучани у Гучи.

–  У петак 11. августа у 11 сати отварамо 62. Драгачевски сабор трубача крај споменика Трубачу. Домаћини сабора Жељко Танасковић, драгачевац родом из Лучана, подићи ће саборску заставу уз прангије и химну „Са Овчара и Каблара”. Потом ћемо отворити и уметничке изложбе, по традицији, а по други пут Улицу старих заната и Сајам књига. Од 17 часова се селимо на позорницу Културног центра где ће концерт имати трубачи финалисти али и наши драги гости из Словеније, трубачки оркестар PIVO IN ČEVAPI. Од 19 часова почиње први такмичарски програм ове године, а то је такмичење омладинских трубачких оркестара Србије. Пре него што жири донесе одлуку, концерт ће одржати Чеда Марковић и трубачки оркестар Екрема Мамутовића. Од 21 час на главној позорници на Стадиону посетиоце очекује концерт Националног ансамбла народних игара и песама Косова и Метохије „Венац”. Након сат и по времена наступиће Дејан Петровић, мајстор трубе, са својим Биг Бендом, а затим ће уследити и поноћни концерт трубачких оркестара финалиста 62. Драгачевског сабора трубача.

Традиционалну тродневну трубачку манифестацију и ове године ће увеличати разноврсни програми за свачији укус, а за саборске награде ће се борити 16 трубачких оркестара који ће исписати још једну страницу саборске историје.

Из Културног центра општине Лучани у Гучи позивају све љубитеље трубе да се окупе на Сабору и створе нове саборске успомене јер, како кажу, „зна се где труба најбоље звучи”.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести