Sutra počinje „Oplenačka berba“

Sutra počinje „Oplenačka berba“

Prošle godine u tri dana trajanja, „Oplenačku berbu“ posetilo više od 200.000 ljudi; i ove godine u Topoli od petka do nedelje bogati i raznovrsni programi

0

Sutra u Topoli počinje 54. „Oplenačka berba“, inače pre nekoliko godina proglašena za najuspešniju turističku manifestaciju u Srbiji. Ljiljana Todorović, direktorka Turističke organizacije „Oplenac“, podseća da se održavanje ove manjifestacije već godinama podudara sa obeležavanjem Dečje nedelje zbog čega programi „Oplenačke berbe“ sutra u 10.00 sati počinju upravo priredbama za najmlađe.

– Zvanično otvaranje ovogodišnje „Oplenačke berbe“ obeležiće pucnji iz topa u Karađorđevom gradu u 14.00 časova. Programi će biti nastavljeni tokom poslepodneva otvaranjem izložbe radova nastalih na 45. slikarskoj koloniju u Lipovcu u prostorijama Turističke organizacije koja je smeštena u objekat stare varoške škole u Karađorđevom gradu. Posle toga ćemo otvoriti Sajam vina, suvenira i domaće radinosti. Za večernje sate do sada smo uvek pripremali koncert, pa će tako biti i ove godine. Besplatan koncert ispred hotela „Oplenac“ na ovogodišnjoj manifestaciji u 20.00 časova održaće Aca Lukas, kaže Todorović.

Programi i za vikend

Direktorka Turističke organizacije „Oplenac“ kaže da će programi biti nastavljeniu subotu, 7, oktobra održavanjem Sabora izvornog narodnog stvaralaštva koji tradicionalno prati svaku „Oplenačku berbu“.

– Sabor počinje u 13.00 časova i predstavlja skup folklornih i pevačkih grupa i instrumentalista koji su odabrani na smotrama izvornog narodnog stvaralaštva održanim tokom cele godine širom naše zemlje. Subota je, inače, svake godine dan kada u Topolu dođe i najveći broj učesnika programa, ali i posetilaca. Tog dana imamo i još nekoliko lepih programa: otvaranje izložbe grožđa, voća i ostalih poljoprivrednih proizvoda koju pripremaju učenici srednje škole „Kralj Petar Prvi“, otvaranje Šeste nacionalne izložbe pasa i koncert Dženana Lončarevića. Nedelja je završni dan manifestacije kada ćemo opet imati jedan program koji smo prilagodili dečjem uzrastu. U pitanju je „Lutka fest“ na kojem učestvuju deca iz Donje Šatornje, Trnave i Natalinaca. Posle toga ćemo imati svečanu dodelu raznih nagrada, a zatim i koncerte Kulturno-umetničkog društva „Oplenac“ i orkestra RTS-a, rekla je Todorović.

POSTAVI ODGOVOR