Sutra počinju „Dani fotografije“

Sutra počinju „Dani fotografije“

Najveća manifestacija iz oblasti fotografije, „Dani fotografije u Srbiji – Čačak 2017“, biće otvorena sutra u Čačku; u okviru manifestacije, pored ostalih, biće otvorena i izložba do sada neizlaganih fotografija Maria Leona Bralića

0

U Čačku će sutra biti otvoreni 15. „Dani fotografije u Srbiji“, inače najveća manifestacija te vrste u našoj zemlji. Vojislav Pešterac, predsednik Organizacionog odbora manifestacije, kaže da će za dva dana biti održana jedna tribina i nekoliko izložbi, a najavljen je i veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva.

– Manifestacija će svečano biti otvorena u 20.00 časova međunarodnom izložbom „Gradac“. Na konkursu za ovu izložbu je učestvovalo oko 420 autora iz 64 zemlje iz celog sveta. Na žalost, zbog nedostatka prostora za ovu izložbu smo izabrali samo 60 fotografija, ali su one najveća svetska dostignuća u prošloj godini, kaže Pešterac.

Ekskluzivna izložba Maria Leona Bralića

Predsednik Organizacionog odbora čačanskih „Dana fotografije u Srbiji 2017.“ kaže da će pre svečanog otvaranja u 18.30 časova u Domu kulture biti održana foto-tribina Maria Leone Bralića.

– Radi se o poznatom srpskom fotografu, inače prvom modnom fotografu kod nas, još iz vremena „Jugoeksporta“. On je sa našim najvećim modnim kreatorima tog vremena pravio fotografije za kataloge i časopise, a posle toga je na duže vreme otišao da radi u Amazoniji i Africi. Sa svih tih putovanja on je doneo izuzetno dobre fotografije i specijalno za „Dane fotografije“ u Čačku upravo od tih fotografija napravio je kolekciju koja do sada nije viđena nigde u svetu, rekao je Pešterac.

 

POSTAVI ODGOVOR