Претрага
[rstr_selector]

Sutra projekcija filma ,,Smrt čoveka na Balkanu“

U petak,18. januara, sa početkom u 20 časova, u čačanskom Domu kulture biće prikazan film “ Smrt čoveka na Balkanu“ reditelja Miroslava Momčilovića.

Film je prožet crnim humorom i govori o tipičnom balkanskom mentalitetu. Priča je smeštena u stanu jednog usamljenog kompozitora, koji je izvršio samoubistvo pred web kamerom svog računara. Komšije, koje je privukao zvuk pucnja, dolaze u njegov stan, ali oni  ne slute da ih sve vreme snima web kamera.

Reditelj Momčilović o svom filmu kaže: “U ovom filmu sve se dešava u jednom stanu, u jednom danu, u jednom kadru. Čitava priča je snimljena iz perspektive web kamere. Filmsko i životno vreme se poklapaju, traju 80 minuta. Kao autora zanimali su me svi događaji u jednom stanu nakon nečijeg samoubistva. Pošto svaki rez u filmskom jeziku označava neki protok vremena, ja sam ovu priču snimio u jednom kadru u nameri da napravim jednu hiperrealističku sliku okruženja i vremena u kojem živim.”

Uloge tumače: Emir Hadžihafizbegović, Radoslav Milenković, Bojan Žirović, Nataša Ninković, Anita Mančić, Ljubomir Bandović, Branislav Trifunović, Milica Mihajlović, Bojan Lazarov, Nikola Đuričko, Miloš Samolov, Aleksandar Đurica, Mirjana Karanović i Nikola Kojo.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести