Sutra prvi let sa aerodroma ,,Morava” u Lađevcima

Sutra prvi let sa aerodroma ,,Morava” u Lađevcima

Građani će nastaviti tokom zimske sezone ka Beču da putuju dva puta nedeljno, a početkom letnje sezone tri puta. Tokom letnje sezone saobraćaće i avion ka Solunu tri puta nedeljno

0
Foto: Dženarika Info

Prvi letovi sa aerodroma ,,Morava” krenuće od sutra, kada će avion Er Srbije u 7 sati i 55 minuta poleteti ka Beču. Biće to istorijski dan za stanovnike Raškog, Moravičkog i Zlatiobrskog okruga, kaže Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva. Po njegovim rečima, početak rada aerodroma u Lađevcima imaće veliki značaj kako za građane i turiste, tako i za privrednike i poljoprivrednike jer je u planu izgradnja i Kargo centra.

– Biće to istorijski dan za sve stanovnike Kraljeva, Raškog, Moravičkog i Zlatiborskog okruga, jer ćemo svi moći lakše i brže da putujemo. Sutrašnjim letom za prestonicu Austrije će poći i gradonačelnici Kraljeva i Čačka, načelnici okruga i naši privrednici kako bismo svečano obeležili ovaj dan, a građani će nastaviti tokom zimske sezone ka Beču da putuju dva puta nedeljno, a početkom letnje sezone tri puta. Tokom leta saobraćaće i avion ka Solunu tri puta nedeljno, a mi se iskreno nadamo da ćemo u razgovorima sa predstavnicima Er Srbije i uz podršku Republike Srbije uspeti u tome da još neke linije sa aerodroma „Morava“ u Lađevcima konačno krenu.

Mislim da je pred nama svetla budućnost i da ćemo izgradnjom Moravskog koridora i otvaranjem aerodroma „Morava“, kao i uz fabrike koje se grade u Kraljevu i Čačku uspeti da pokrenemo ovaj deo Srbije. Konačno posle godina i godina propadanja, Kraljevo je krenulo napred, a uz Kraljevo i Čačak razvijaju se okolna mesta.

Ovo je samo početak i svi očekujemo da će aerodrom ,,Morava“ imati veoma dobro poslovanje i da će to mnogo značiti i građanima koji će putovati, i turistima koji će posećivati Kraljevo, Čačak, Vrnjačku Banju, Kopaonik, Zlatibor, ali i našim privrednicima i poljoprivrednicima, jer u budućnosti očekujemo i otvaranje Kargo centra, rekao je gradonačelnik Kraljeva.

POSTAVI ODGOVOR