[rstr_selector]

Sutra se obeležava Svetski dan nauke u čačanskom Regionalnom centru

U čačanskom Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, sutra će biti  obeležen Svetski dan nauke i dan rođenja Nikole Tesle. Gorica Stanojević, direktorka Regionalnog centra, kaže da je program pripremljen u saradnji sa nastavnicom Olgom Dukić iz osnovne škole „Vuk Karadžić” i da počinje u 10 sati, kao i to da je namenjem najmlađim sugrađanima koji će imati priliku da od svojih vršnjaka saznaju nešto više o Teslinom radu i njegovim pronalascima.

Radionice za decu podeljene u tri grupe

Gorica Stanojević kaže kako će naši najmlađi sugrađani imati priliku da čuju o Teslinim pronalascima, ali i da vide šta su to Teslin transformator i Teslina plazma kugla.

– Pre tri godine u okviru Regionalnog centra u Čačku formiran je naučni klub, pa smo se mi potrudili da obeležimo sve te važne datume kako bi naše sugrađane i ljubitelje nauke od 7 do 77 godina upoznali sa dešavanjima. Sutra će naši najmlađi, prvenstveno predškolci, zajedno sa nastavnicom Olgom Dukić i njenim učenicima, koji su inače mladi vršnjački edukatori, imati priliku da se upoznaju sa Teslinim pronalascima na jedan drugačiji, specifičan način, kroz igru. Mališani će će imati priliku da vide šta je to Teslin transformator, kao i Teslina plazma kugla, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *