Sutra u Čačku Dan pešačenja

Sutra u Čačku Dan pešačenja

Planinarsko društvo „Kablar” poziva stare i mlade, roditelje sa decom, školarce i studente da se u što većem broju odazovu akciji pešačenja

0

Planinarski savez Srbije je pokrenuo akciju „Dan pešačenja”, koja će sutra biti održana i u Čačku. U našem gradu ovu akciju sprovodi Planinarsko društvo „Kablar”, sa ciljem da se što više građana uključi u ovaj događaj koji je namenjen podsticanju zdravih životnih navika i ukazivanju na značaj fizičkih aktivnosti koje unapređuju zdravlje i radne sposobnosti ljudi.

Čačani će sutra šetati stazom dugom devet kilometara, na kojoj nema teških deonica.

– Pozivamo i stare i mlade da sutra zajedno hodamo i prepešačimo celu stazu. U 10.00 sati se okupljamo kod fontane u Gradskom parku, pešačimo bedemom do parka Mladost, a onda šetnju nastavljamo takozvanom stazom zdravlja koja je dugačka oko 4,5 kilometara u jednom pravcu. U Parmencu ćemo imati kratak odmor i posluženje, a onda se istom stazom vraćamo do grada oko 14 časova i 30 minuta. Najavljen je lep i sunčan dan, tako da preporučujemo svim učesnicima da ponesu dovoljnu količinu vode i da se prikladno obuku, kaže Mila Tomić, sekretar Planinarskog društva „Kablar”.

POSTAVI ODGOVOR