[rstr_selector]

Sutra u Preljini 8. Parada fijakera

Na Hipodromu u Preljini se sutra, sa početkom u 13 časova, održava osma po redu Parada fijakera. Ovu manifestaciju organizuju Konjički klub „Milenko Nikšić“ i Turistička organizacija Čačka pod pokroviteljstvom grada Čačka i uz pomoć čačanskih privrednika. Nataša Cvijović, predsednica organizacionog odbora kaže da je jedan od ciljeva da Parada fijakera preraste u kulturno-sportsku manifestaciju sa bogatim sadržajima.
– Pored takmičarskog dela dvoprega i četvorprega, učesnici će se takmičiti i u okviru Memorijala „Srećko Nikolić“, a za posetioce će biti pripremljen segment kulturnog sadržaja koji će imati asocijaciju na prošla vremena. Negovanje konja i ljubav prema njima je tradicija u našem narodu koju želimo da oživimo i unapredimo. Parada fijakera je smotra divnih i kvalitetnih konja lipicanera i drugih rasa upregnutih u najlepše fijakere. Učesnici će se predstaviti u svečanom defileu na Hipodromu koji je predviđen pred početak takmičenja. Konjički klub Milenko Nikšić će tog dana biti domaćin velikom broju timova iz Vojvodine i brojnih gradova koji su bliži Čačku gde će se zaljubljenici u konje i konjički sport družiti, razmenjuivati iskustva i ugovarati saradnju, a cilj nam je da hipodrom u narednom periodu bude mesto gde će roditelji dolaziti sa svojom decom i prijateljima po uzoru na tradiciju održavanja fijakerijada u drugim mestima. Vojvođani su naravno najmasovniji zaljubljenici u konjarstvo, ali moramo reći da čačanski klub tradicionalno zauzima veoma važno mesto u Srbiji na mapi zaljubljenika u ovaj sport, rekla je Nataša Cvijović.

Za vreme održavanja Parade fijakera, najmlađi posetioci će imati priliku da saznaju nešto više o konjima, da se druže sa ponijima i da probaju da jašu.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *