Претрага
[rstr_selector]

Svaki sedmi vozač pijan

Odeljenje saobraćajne policije u Čačku, tokom proteklog vikenda sprovelo je dve akcije pojačane kontrole saobraćaja koje su bile usmerene na nedozvoljeno preticanje, prekoračenje dozvoljene brzine, kao i na alkoholisanost vozača.

Tokom kontrole saobraćaja koja je bila usmerena na prekoračenje dozvoljene brzine kretanja i nepropisnog preticanja, kontrolisano je 286 vozača i sankcionisano 120 prekršaja. Podneto je 37 prekršajnih prijava i uručena 83 zapisnika o prekršajima za koje je predviđeno izricanje novčane kazne. Saobraćajna policija kaznila je 66 vozača koji su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja i 10 vozača zbog nepropisnog preticanja. Iz saobraćaja je isključeno pet vozača,  četiri zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i jednog vozača zbog upravljanja vozilom u vreme trajanja zaštitne mere ili mere bezbednosti.

Čačanska saobraćajna policija je vršila i pojačanu kontolu usmerenu na alkoholisanost vozača. U ovoj akciji kontrolisano je 396 vozila i sankcionisano 55 prekršaja. Podneto je 38 prekršajnih prijava i uručeno 16 zapisnika o prekršajima za koje je predviđeno izricanje novčane kazne.

Policija je tom prilikom iz saobraćaja isključila 44 vozača, od čega je 36 upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, dva vozača su upravljala vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok je jedan vozač upravljao vozilom u vreme trajanja zaštitne mere. Šest vozača je zadržano u policijskoj stanici do istrežnjenja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018