Претрага
[rstr_selector]

Sve škole u Moravičkom okrugu rade

Sve škole na teritoriji Moravičkog okruga danas rade, potvrđeno je u Školskoj upravi. Školama je, zbog novih padavina, ostavljena mogućnost da procene da li će i sutra nastava moći normalno da se obavlja i da o tome izveste lokalne samouprave i Školsku upravu. Prema rečima Danijele Kovačević Mikić, prosvetnog savetnika Školske uprave u Čačku, najkritičnija je situacija na području Ivanjice, ali je školska uprava u stalnom kontaktu sa svim školama u okrugu.

– U Ivanjici će danas biti održan sastanak aktiva direktora škola na kojem će biti razmatrano nekoliko tema vezanih za nadoknadu časova iz prethodnog perioda, neka takmičenja, ali i za procenu novonastale situacije. Očekujem u toku dana njihov izveštaj u kojem će nas izvestiti o rezultatima sastanka. Zbog snega koji skoro da i ne prestaje da pada oni očekuju da će imati problema, ali se nadaju da će uspeti da ih premoste. Što se tiče rudničko-takovskog kraja, čula sam se ovog prepodneva sa direktorkom škole u Takovu i dobila informaciju da i matična škola, ali i sva izdvojena odeljenja rade, kao i da na tom području nema neprohodnih puteva, rekla je Kovačević Mikić.

Škole znaju svoje obaveze

Prosvetna savetnica ističe da škole dobro znaju da imaju obavezu da svoje lokalne samouprave svakodnevno obaveštavaju o stanju u školi.

– Sigurna sam da znaju da i Školska uprava takođe očekuje da nas obaveste ukoliko neka škola prekine sa radom. U toku današnjeg dana nijedna škola nije prijavila neprohodnost puteva ili neku drugu smetnju za obavljanje nastave, a očekujem da danas procene hoće li se i sutra ići u školu, rekla je Danijela Kovačević Mikić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *