[rstr_selector]

Sve spremno za početak Sabora trubača

Danas počinje 58. Sabor trubača u Guči što će usloviti pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka prestonici trube. S obzirom na to da su u toku radovi na sanaciji Liške stene, saobraćaj je obustavljen na putu Guča – Lučani zbog čega je vozačima na raspolaganju alternativni putni pravac, rekao je Milivoje Dolović, zamenik predsednika opštine Lučani.
– Radovi koji su bili najavljivani u opštini Lučani, a tiču se održavanja opštih puteva prvog i drugog reda, završeni su. Sanirane su i udarne rupe, izvršeno je uređenje kanala i košenje rastinja pored puteva, tako da putari neće zateći saboraše na prilaznim putevima ka Guči. Što se tiče radova na Liškoj steni, na putu Guča – Lučani, oni će se izvoditi naredna dva i po meseca, tako da je saobraćaj obustavljen, ali je iz tog razloga napravljen obilazni put, odnosno alternativni putni pravac preko Turice, Tijanja, Potajnika pa dalje do Lučana. Naša preporuka saborašima koji dolaze iz pravca Zlatibora, Užica i Požege je da krenu preko Čačka ka Guči da ne bi došlo do gužvi i zastoja u saobraćaju na tim alternativnim putnim pravcima. Saboraši koji dolaze iz pravca Čačka, Ivanjice i Beograda, mogu bez problema stići u Guču, rekao je Milovoje Dolović, zamenik predsednika opštine Lučani.

Dom trubača primio prve goste

– Dom trubača je operativan i spreman i već je sinoć primio prve goste, a najveći broj trubača će doći danas u prepodnevnim satima. Trubačima je na raspolaganju 27 soba sa 162 ležaja. U Domu će biti smešteno 14 trubačkih orkestara, s obzirom na to da su tri orkestra iz susednih opština i da oni neće biti smešteni u Guči, a preostala tri orkestra su u privatnom smeštaju, imajući u vidu da će se ove godine na finalnoj pozornici za titulu najboljeg u Guči takmičiti 20 orkestara, rekao je Dolović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

„Наш разред” у Културном центру Чачак

19.02.2024
Одабране вести | Сервис инфо

Радно време јавних служби за Дан државности

15.02.2024
Вести | Одабране вести | Сервис инфо

Апел грађанима: Не спаљивати траву и ниско растиње

14.02.2024