Претрага
[rstr_selector]

Sve više stranaca u poseti Ovčarsko-kablarskoj klisuri 

Planinarske staze na Ovčaru i Kablaru privlače sve veći broj posetilaca, a tome su doprinele pojedine turističke agencije koje u ponudi imaju pešačke ture na ovim planinama. Po rečima Gorana Nikolića iz Turističke organizacije Čačka, interesovanje turista za Ovčarsko – kablarsku klisuru je sve veće, o čemu svedoče brojni strani gosti koji trenutno borave u Ovčar Banji.

– Ovčar i Kablar su dobro poznati planinarima u Srbiji, a i šire, jer su ove staze ušle u sve turističke vodiče u Srbiji. Veoma je  poznat vidikovac na Kablaru, pa iz tog razloga puno ljudi koji dolaze u ove krajeve žele da to posete i vide. Najveći broj stranaca dolazi ovde u vreme Sabora u Guči, i žele da spoje nekoliko aktivnosti u tih nekoliko dana. Danas imamo jednu grupu turista iz Atine. Jedan deo grupe je na planinarenju, a oni drugi koji su procenili da nisu za tu avanturu ostali su u Wellness centru u Ovčar Banji. Sutra će postiti manastire i Narodni muzej u Čačku, a juče su bili  u Atomskoj Banji Gornja Trepča i Guči, rekao je Goran Nikolić.

Stižu i Slovenci, ali i studenti iz svih krajeva sveta 

– Sutra imamo grupu iz Slovenije koja će takođe posetiti Kablar, a u nedelju nam dolazi mešovita grupa od 42 studenta iz različitih delova sveta, a trenutno su na proputovanju kroz Srbiju. To je treća grupa koju ovog leta dočekujemo i vodimo u naše krajeve. Interesovanje za ove pešačke ture na Kablaru je sve veće, jer je nekoliko turističkih agencija to uključilo u svoj program, što do pre dve godine nije bio slučaj, istakao je Goran Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести