Претрага
[rstr_selector]

Takovo postaje velika raskrsnica na Koridoru 11

zgradnja auto-puta Beograd – Južni Jadran kojim će naša zemlja dobiti najkraću i najbržu vezu sa jugozapadnim delom Evrope je u toku. Saobraćajna petlja, na kojoj će se vozači iz Šumadije i Pomoravlja uključivati na auto-put, planirana je u Takovu, što znači da će intenzitet saobraćaja i na pristupnim putevima petlji, biti visok.

Iz tog razloga je lokalna samouprava u Gornjem Milanovcu oformila radni tim čiji je zadatak izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih prilaznih puteva Takovu.

Milisav Mirković, predsednik opštine Gornji Milanovac, kaže da je utvrđena trasa pristupnog puta do Takova i da su o tome danas obavešteni Vlada Srbije, Ministarstvo saobraćaja i preduzeće „Putevi Srbije“, kako bi radovi počeli na vreme.

– Radna grupa za rešavanje pitanja izgradnje pristupne saobraćajnice autoputa u Takovu, donela je odluku da se obrati Vladi Republike Srbije, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Javnom preduzeću “Putevi Srbije” sa zahtevom da se saobraćajnica ka Takovu proglasi regionalnim putem, jer povezuje Koridor 11 i Ibarsku magistralu i prevazilazi lokalni značaj i lokalne mogućnosti. Saobraćajni institut CIP, predložio je tri varijante puta, od Gornjeg Milanovca do Takova, a radna grupa je odabrala najpovoljnije rešenje kojim teretni saobraćaj potpuno zaobilazi gradske ulice u Gornjem Milanovcu. Potrebno je izgraditi 4.640 metara novog puta, koji će se u Srčaniku ukjučiti na postojeću saobraćajnicu ka Takovu i dalje ga Požezi. Izuzetno je značajna pristupna saobraćajnica ne samo za Gornji Milanovac, već i za šire područje Šumadije, rekao bih, Kragujevac, Topulu, Aranđelovac i druge gradove. Poseban značaj je za privredu ovoga kraja, jer saobraćajnica povezuje auto-put i čini da roba brže stiže do kupca i transport je značajno jeftiniji. Očekujemo da će i ostale opštine podržati izgradnju ove saobraćajnice kod Vlade, nadležnih ministarstava i Javnog preduzeća “Putevi Srbije”. Neophodna je pomoć i lobiranje svih koji mogu da pomognu – izjavio je Milisav Mirković dodajući da su njegova očekivanja da će državni organi ovu saobraćajnicu ubrzo proglasiti  regionalnim putem, obezbediti sredstva i započeti radove.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024