Tamaš Farkaš po deveti put najbrži u Ovčar Banji

Tamaš Farkaš po deveti put najbrži u Ovčar Banji

On je svoju devetu pobedu zabeležio juče, na Ilindanskom plivačkom maratonu

0
Fotografija TO Čačak

Juče je u Ovčar Banji održan 19. Ilindanski plivački maraton. Sve je proteklo u najboljem redu, a program je završen pre početka velikog nevremena.

– Učestvovalo je šezdesetak plivača iz cele Srbije i dva predstavnika iz Rusije, iz Sočija. U prvoj trci, trci zadovoljstva na 500 metara, učestvovalo je 15 takmičara, najuspešniji muškarac je bio David Dupljak iz Novog Pazara, a kod devojaka najbolja je bila Sara Dražanin, takođe iz Novog Pazara. U glavnoj maratonskoj trci na 2500 metara koja se i boduje za Prvenstvo Srbije na otvorenim vodama najuspešniji je bio Tamaš Farkaš, reprezentativac Srbije koji se nedavno vratio sa Svetskog prvenstva u Koreji i kome je ovo deveta pobeda u Ovčar Banji. Drugo mesto osvojio je Lazar Vagnić iz Kruševca, a treći je bio Strahinja Trakić iz Kragujevca. Kod devojaka najuspešnija je bila Sara Petrović iz „Kolubare” Lazarevac, a drugo i treće mesto su podelile sestre Sumeja Lakota i Ajša Lakota iz Novog Pazara. Najmlađi učesnik trke bio je 19-godišnji Lazar Filipović, član „Delfina” Novi Pazar, a najstariji učesnik 68-godišnji Srđan Stefanović iz Zrenjanina, navodi Goran Nikolić iz Turističke organizacije Čačak.

Regata odložena za naredni vikend

Osim plivačkog maratona, Ovčar Banja je i domaćin tradicionalne regate čije je 15. izdanje bilo zakazano za danas. Međutim, zbog nepovoljne vremenske prognoze organizatori su odlučili da je odlože.

– Najavljena je kiša u prepodnevnim satima što nikako ne pogoduje organizaciji ovakve priredbe na otvorenom prostoru. Nažalost, poslednjih nekoliko godina vrlo često imamo ovaj problem sa vremenom i prinuđeni smo da regatu odložimo za naredni vikend, blagovremeno ćemo obavestiti javnost da li će to biti subota ili nedelja, kaže Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR