[rstr_selector]

Tinejdžerski roman „Plava“ večeras pred ljubiteljima knjige

Gradska biblioteka Vladislav Petković Dis, organizuje večeras u Domu kulture književno veče „Slobodni, ali na zemlji”, na kome će biti predstavljen tinejdžerski roman „Plava”, autorke Magdalene Miković iz Čačka. O knjizi će, pored mlade autorke, govoriti Bojana Jovanović, urednik izdavačke kuće „Pčelica”, u čijem izdanju je roman i objavljen, a književni osvrt će načiniti Danijela Kovačević Mikić.

Anoreksija kao jedan od motiva knjige

Magdalena Miković je rođena 2000. godine, na 51. Disovom proleću 2014. godine osvojila je drugu nagradu na Konkursu za literarne radove, a roman „Plava”, koji je objavljen prošle godine, je njena prva knjiga. Škola, odrastanje, drugarstvo, prva ljubav, glad, anoreksija i samospoznaja su motivi koji čine okosnicu ove knjige na čijim se stranicama između ostalog otkrivaju zamke anoreksije i snaga koja je potrebna da bi se glavna junakinja životu vratila zdrava i pobedila tu podmuklu bolest.

Početak književne večeri je zakazan za 19 časova i 30 minuta u srednjem holu Doma kulture, a na njoj će govoriti i psiholog Gordana Jevremović, koja će pojasniti kako prepoznati anoreksiju i njene simptome.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *