Претрага
[rstr_selector]

Todorović: Zapošljavanje je ključna oblast za novi mandat gradske vlasti

Sumirajući rezultate prvih 100 dana rada novog gradskog rukovodstva na današnjoj konferenciji za novinare, gradonačelnik Čačka Milun Todorović je u prvi plan stavio zapošljavanje. To je prioritet u podizanju nivoa privrednog razvoja Čačka, rasta u svim segmentima i napretka uopšte.

– U prvih 100 dana, video sam koliko se može uraditi, ne postavljajući liniju nadležnosti republike, grada ili menadžmenta. Koliko kao rukovodstvo možemo da doprinesemo kroz mnogobrojne sastanke u Vladi, u gradskoj upravi i u preduzećima i da budemo medijator za nova zapošljavanja i za nove ugovore koje će kompanijama donositi veći promet i veći obim posla. A one će, samim tim, biti primorane da zapošljavaju nove ljude, rekao je Todorović.

Podrška uspešnim preduzećima, pomoć oslabljenim sistemima

On je istakao da se rukovodstvo grada opredelilo da pomaže „zdravim“ privrednim subjektima koji funkcionišu na tržišnim osnovama, ali i da se uhvatilo u koštac sa problemima velikih sistema.

– Obišli smo one najveće, od kompanije „Sloboda“, „Tehničko-remontnog zavoda“, kompanije „P.S. Fashion“, ali i „Fabriku reznog alata“ sa čijim menadžmentom i ministarstvom radimo na rešavanju problema kako bi 600 zaposlenih zadržalo radna mesta, rekao je Todorović.

Todorović je pohvalio dobru saradnju gradske uprave, kako sa državnim tako i sa privatnim sektorom i angažovanje i podršku svih privrednih subjekata, udruženja i Foruma privrednika. Takođe je naglasio da je Grad taj koji uvek mora da igra aktivnu ulogu u svim privrednim dešavanjima.

– Ne smemo više nikada da prepustimo slučaju ni jedno državno preduzeće, ni jedno privatno preduzeće. Moramo učiniti maksimum napora da pomognemo koliko god možemo.

Za 100 dana 650 nezaposlenih lica manje

– Mi ne možemo da zapošljavamo, ali možemo i moramo da  ponudimo uslove i naše resurse za nove ugovore i nova tržišta. I samo takvim zajedničkim nastupom možemo da očekujemo rezultat kakav imamo danas, rekao je Todorović. On je izneo podatak da je za 100 dana rada novog gradskog rukovodstva broj nezaposlenih na evidenciji čačanske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje smanjen za oko 650.

Navodeći nezaposlenost kao problem kojem se mora posvetiti posebna pažnja, on je pozvao sve Čačane koji nemaju ni jedno zaposleno lice u svom domaćinstvu, da se jave u Nacionalnu službu za zapošljavanje.

– Želim da, do godišnjice ove vlasti, odnosno do sredine juna sledeće godine, Čačak bude prva lokalna samouprava u Srbiji koja nema ni jednu porodicu bez bar jednog zaposlenog lica. Mislim da tako moramo i možemo da budemo socijalno odgovorni i da nađemo tim ljudima mesto u sistemu, zaključio je Todorović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *