[rstr_selector]

Tone druga traka ulice, nadležni „zatrpali“ problem

Pre nepunih mesec dana govorili smo o povećem ulegnuću koje se pojavilo u Ulici Dragiše Mišovića, kod bioskopa „Prag“. Posle više od dve nedelje staro ulegnuće je popunjeno asfaltom, da bi se pre nekoliko dana pojavilo novo, ali u drugoj traci iste ove ulice.

U potrazi za odgovorom na pitanje zašto tone ulica Dragiše Mišovića, koja je potpuno rekonstruisana pre samo godinu dana, tada smo kontaktirali nadležne u čačanskim preduzećima „Putevi“, „Gradac“ i „Vodovod“.

U Putevima, kome je povereno održavanje saobraćajnice, rekli su da su ulegnuće na kolovozu obeležili, takozvanom, „vertikalnom zebrom“ i da će ući u saniranje asfalta čim se utvrdi šta je uzrok zbog koga ulica tone. Čim se otkloni razlog potonuća, oni će asfaltirati ulicu. Kao mogući razlog naveli su vodovodnu instalaciju.

Istoga dana, dakle pre nešto manje od mesec dana, kontaktirali smo i nadležne iz čačanskog „Vodovoda“, čije ekipe su odmah izašle na teren i utvrdile da vodovodna mreža nije uzrok propadanja asfalta. Vladimir Đinić, šef za investicije i nadzor u Vodovodu, tada nas je razuverio rekavši da na mestu potonuća, čak i nema vodovodnih instalacija.

Početkom juna udubljenje u asfaltu je okrpljeno, ali uzrok ulegnuća nije ustanovljen. Samo nekoliko dana pošto je rupa popunjena, pojavilo se drugo ulegnuće, na istoj lokaciji, ali u drugoj kolovoznoj traci ulice koja je pre godinu dana potpuno rekonstruisana i za čiju rekonstrukciju je utrošeno 35 miliona, na šta treba dodati i troškove za izmenu projekta, pošto su stanari i privrednici ove ulice protestovali zbog njenog sužavanja van svake logike.

Miloš Čekanović, šef službe za investicije i nadzor u Javnom preduzeću „Gradac“ kaže da će ponovo izaći na teren i sagledati problem:

Podsetićemo i na ranije izjave čelnih ljudi Gradca, koji su dovedeni u vezu sa ovim problemom. I tada je rečeno da će oni izaći na teren i utvrditi razloge potonuća, što do danas nije učinjeno. Još 28. maja tehnički direktor Gradca, Nebojša Jelušić je izjavio ovo:

 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести