[rstr_selector]

Топоничко посело и ове године традиционално на Ивањдан

Оно што је специфично за ову манифестацију и што је разликује од осталих фолклорних манифестација на територији општине Кнић је то што је постала симбол пријатељства шумадијског краја и Републике Српске.”

У книћком селу Топоница данас се одржава фестивал фолклора „Топоничко посело”. Ова манифестација се традиционално на Ивањдан организује више од једне деценије са циљем очувања и неговања традиције и културе, али и дружења и пријатељства културно-уметничких друштава из Шумадије и Републике Српске, каже Марија Костић, директорка Центра за културу и библиотеке општине Кнић.

– Оно што је специфично за ову манифестацију и што је разликује од осталих фолклорних манифестација на територији општине Кнић је то што је постала симбол пријатељства шумадијског краја и Републике Српске. Тако да ће поред наша три културно-уметничка друштва са територије општине Кнић, и поред пријатеља из Републике Српске, наступити и велики број ансамбала из Шумадије па и шире.

У оквиру програма „Топоничког посела”, Туристичка организација општине Кнић доделиће награде за најлепше двориште у овој општини.

– Туристичка организација општине Кнић додељује већ годинама ове награде у оквиру „Топоничког посела”. Осим пригодних поклона које ће добити сви награђени у четири категорије, сви победници на општинском нивоу учествоваће даље на такмичењу за најлепше двориште које ће ове године бити одржано у Брзану 2. августа.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести