Претрага
[rstr_selector]

Традиционални „Петровдански песнички сусрети” данас у Борачу

У книћком селу Борач данас се одржавају 13. „Петровдански песнички сусрети” у организацији Центра за културу и библиотеке општине Кнић и Књижевног клуба „Живадин Стевановић”.

Марија Костић, директорка Центра за културу и библиотеке Општине Кнић, најавила је да се очекује учешће више од 50 песника и присуство до 200 љубитеља књижевности.

– Ове године, у оквиру манифестације, свим учесницима претходних Сусрета биће додељен Зборник радова са претходних Песничких сусрета. Поносни смо на чињеницу да већ поседујемо једну едицију која садржи 10 Зборника са претходних Сусрета. Сусрети се одржавају у порти борачке цркве, односно у порти Храма Св. Архангела Гаврила, у предивном амбијенту. Очекујемо око 15 књижевних клубова, а на основу искуства из прошле године, очекујемо учешће од 50 до 70 песника и присуство од 150 до 200 љубитеља књижевности.

Поводом обележавања 15 година постојања Књижевног клуба „Живадин Стевановић”, појединцима који су заслужни за развој ове манифестације данас ће бити додељене захвалнице посебних плакета.

– Треба поменути и да Књижевни клуб „Живадин Стевановић” од прошле године организује Конкурс у три категорије: „Живадин Стевановић – према књижевном клубу и завичајном писцу”, „Љубомир Јанковић”, у којој се награда додељује за најлепшу завичајну песму и „Добричино перо” у част Добрице Ерића кога општина Кнић слави на свим нивоима свог рада, а у којој се награда додељује аутору најлепше песме о Гружи.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести