Претрага
[rstr_selector]

Transfer stanicu grade mimo volje građana

Predstavnici saveta čačanske Mesne zajednice “Sveti Sava” u Atenici, nedavno su uputili protestno pismo čelnicima grada, povodom najava da će se na lokaciji deponije u Prelićima graditi transfer stanica.

Prema rečima Nebojše Radovanovića, predsednika MZ “Sveti Sava” razlog za ovaj dopis je izjava, Mirjane Đoković, pomoćnice gradonačelnika u resoru za ekologiju, koja je u medijima izjavila da postoje sve saglasnosti neophodne za gradnju ovog postrojenja. Radovanović tvrdi, da je Đokovićeva tom prilikom rekla da Gradska uprava, da bi gradila objekat za selekciju otpada, ima i pismeno odobrenje saveta nadležne mesne zajednice.

Radovanović u izjavi za naš radio kaže da su na ovu vest najpre reagovali meštani okolnih kuća koji stanuju u neposrednoj blizini deponije u Prelićima.

„Nama su se javili ogorčeni žitelji ovog naselja, koji su optužili savet Mesne zajednice da je gradu, bez njihovog znanja, dao saglasnost da se u Prelićima gradi objekat za selekciju otpada. I ovoga puta ponavljam da savet mesne zajednice nikakvo odobrenje nije dao, ni pismeno ni usmeno, niti je od nas neko tražio bilo kakvo mišljenje po ovom pitanju. To je razlog zašto smo se gradu obratili dopisom, prenoseći stav građana koji žive u neposrednoj blizini deponije“, rekao je Nebojša Radovanović.

Оn navodi da je u gradskoj upravi, odmah nakon što su primili dopis, sa nadležnima imao nekoliko sastanaka, upravo zbog ovog problema. Međutim, protivan stav građana, prema njegovom mišljenju, neće uticati na njihovu nameru da se smeće ponovo dovozi i selektuje u Prelićima.

„Koliko sam shvatio, tokom ovih nekoliko sastanaka koje sam imao sa gradskim rukovodiocima, oni ne odustaju od ovog projekta, a naše odluke o protivljenju su odbijene. Koliko sam upućen, ni građani ne odustaju od stava da neće smeće u blizini svojih kuća, videćemo na šta će sve ovo izaći“, zaključuje Radovanović.

Upitan da prokomentariše najave meštana Prelića, da će oni protestima sprečiti gradnju transfer stanice, Radovanović ovu opciju nije isključio, uz napomenu da među stanovništvom vlada veliko nezadovoljstvo.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *