[rstr_selector]

Tri miliona za bioskop u Gornjem Milanovcu

Upravni odbor Filmskog centra Srbije, doneo je odluku da se Kulturnom centru u Gornjem Milanovcu, dodeli više od tri miliona dinara za osavremenjavanje i razvoj bioskopa.

U ovom gradu bioskopska sala, koja je inače multifunkcionalna, poslednji put je obnovljena 2011. godine pred premijeru filma „Montevideo“. Kulturni centar osnovan je 1971. i bioskop od tada radi u okviru ove ustanove. U poslednje dve godine, projekcije domaćih filmova u sali koja ima 288 mesta videlo je više od 6000 ljudi. Boban Stefanović, urednik filmskog programa u gornjomilanovačkom Kulturnom centru priča u koje će svrhe biti utošena tri miliona dobijenih sredstava.

– Oktobra meseca Upravni odbor Filmskog centra Srbije, na predlog stručne Komisije za odabir projekata pristglih na Javni konkurs za finansirenje i sufinansiranje projekata u više kategorija u oblasti kinematografije za 2013. godinu, doneo je odluku da se Kulturnom centru, za osavremenjavanje i razvoj bioskopa u Gornjem Milanovcu dodeli više od tri miliona dinara. Na Konkurs je pristiglo 56 priјava i to: 30 za stimulaciјu kvaliteta, osam za gledanost, četiri za distribuciјu i 14 prijava za stimulaciјu razvoјa tehničke baze bioskopa. Naša ustanova ova sredstva će utrošiti za nabavku audio – dolbi digitalne opreme za šta nam je odobreno dva miliona i 900 hiljada dinara, dok će se razvoj tehničke baze tehnički osavremeniti sa 223 hiljade dinara – izjavio je Boban Stefanović.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023