Претрага
[rstr_selector]

Turizam ugrožen zbog buke

Nakon završetka radova na izgradnji autoputa, izvođač radova je izvršio popravku puteva na Savincu, ali predsednik Mesne zajednice, Miliša Nikolić tvrdi da se radi o lošim i nekvalitetnim intervencijama. On ističe da su se na nekim putnim pravcima već pojavila oštećenja.
– Navešću kao primer put Beršići-Takovo koji je asfaltiran ali su se na njemu već pojavile rupe. Kvalitet je veoma loš i pitanje je koliko će nas dugo služiti ti obnovljeni putevi. Sve je rađeno bez ikakve kontrole. S obzirom na to da je država investitor svih ovih radova oko autoputa, valjda je država trebalo i da kontroliše kvalitet vraćanja u prvobitno stanje ovih naših puteva koji su uništeni kamionima i teškim mašinama. I tu ću navesti primer, ovoga puta puta Takovo-Savinac gde je država 100% bila investitor. Uništeni su nam i putevi ka njivama i obećano da će biti popravljeni, ali kada, još nije poznato, kaže Nikolić.

Hrast

Miliša Nikolić tvrdi da se hrast, koji je nekada bio seoski zapis i koji je morao biti posečen prilikom izgradnje autoputa, sada nalazi u savinačkom kamenolomu pokriven zemljom.
– To će svakako doprineti da brže istruli. Ja sam uvek bio protivnik seče tog hrasta jer je na sebi imao nešto što veoma nalikuje na urezan krst. Mislim da su nedostajala jedino četiri slova „s“ i da to bude znak „Samo sloga Srbina spasava“. Međutim, crkva je sklopila dogovor sa „Azvirtom“ da im u zamenu za seču hrasta urede crkvenu portu. To je i ispunjeno, kaže Nikolić.

Izletište pod znakom pitanja

Predsednik Mesne zajednice Savinac podseća da je ovo mesto više od pola veka poznato kao izletište i vikend-naselje, a da je sada zbog blizine autoputa razvoj turizma ugrožen.
– Ovde je od 1960. godine na ovamo izgrađeno mnogo vikendica. Ljudi su ovde nalazili mir i tišinu, prirodu i zelenilo, a sve je to sada u velikoj opasnosti. Turizam nam je ugrožen betonskim stubovima, nadvožnjacima i bukom, zaključuje Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *