U Atomskoj banji Gornja Trepča zadovoljni brojem gostiju

U Atomskoj banji Gornja Trepča zadovoljni brojem gostiju

Pored onih koji pohode banju radi rehabilitacije, veliki broj gostiju dolazi na odmor u jedinstveni ambijent između Vujna i Bukovika

1
Foto: Specijalna bolnica za rehabilitaciju Gornja Trepča

Sudeći po broju posetilaca koji trenutno borave u Atomskoj banji Gornja Trepča, kao i broju turista u privatnom smeštaju, zainteresovanost za boravak u ovom banjskom mestu je zadovoljavajuća, kaže Nenad Mladenović, direktor marketinga i prodaje Specijalne bolnice za rehabilitaciju.
– Mogu da kažem da imamo više nego zadovoljavajući broj gostiju za situaciju koja je trenutno aktuelna u Srbiji. U našim objektima trenutno boravi više od 120 pacijenata, što je više od 50 posto smeštajnog kapaciteta. Privatni smeštaj takođe radi i sprovodi se rehabilitacija za sve ljude koji su smešteni u privatnim kućama, naravno uz poštovanje svih epidemioloških mera i preporuka.  Za naredne mesece imamo rezervisano preko 80 posto kapaciteta, traži se i mesto više, tako da očekujemo da će sezona već polovinom avgusta dostići nivoe od prethodne godine i da ćemo uspeti na neki način da ublažimo ovaj zaostatak koji je nastao zbog trenutne situacije. Ovo je svakako jedna bezbedna oaza gde svako ko je zainteresovan može provesti svoj odmor ili doći na rehabilitaciju. Dosta ljudi se odlučilo da odmor ove godine provede u Srbiji, a tome je doprinelo i 400 hiljada vaučera koje je dodelilo Ministarstvo turizma. Mi smo u tom sistemu i koriste se vaučeri i kod nas i doprinose povećanju broja domaćih gostiju. Stranih je manje, ali dolaze iz Republike Srpske i Makedonije, uz poštovanje svih preporuka.

Pored onih koji pohode banju radi rehabilitacije, veliki broj gostiju dolazi na odmor u jedinstvenu prirodu.

– I oni se, posle nekoliko dana uživanja u prelepom ambijentu u prirodi između planina Vujan i Bukovik, opredele da probaju neke od terapija. Uglavnom je to hidroterapija u našoj termomineralnoj vodi, jer to svakako ne treba propustiti. Sve ostale terapije mogu se raditi i na drugim mestima, ali jedinstvena voda koja izvire ovde kod nas je svima potrebna, kako za rehabilitaciju, tako i za rasterećenje od svakodnevnog stresa. Prošle godine je maksimalan broj gostiju bio 230 u avgustu kada je i bila najveća poseta. U privatnom smeštaju postoji 2.200 kategorizovanih postelja, tako da sve zajedno čini blizu 2.500 kategorizovanih ležajeva i ima dovoljno mesta  za sve one koji su zainteresovani da svoj odmor provedu u Atomskoj banji Gornja Trepča.

U planu uređenje staze od Specijalne bolnice do manastira Vujan

– Imamo uređenu stazu zdravlja koja je pod našom kontrolom. Obezbeđena je rukohvatima, uređena su stepeništa i to je staza za šetnju koja je duga oko 1200 metara. Postoje i neuređene pešačke staze koje privlače turiste i sve je više planinarskih grupa i udruženja koji dolaze i peške idu stazom do vrha planine Vujan i manastira Vujan. Tom stazom je hodio i patrijarh Pavle pa se rodila ideja da se u neko skorije vreme uradi duža staza zdravlja koja bi vodila od Atomske banje Gornja Trepča  do manastira Vujan i koja bi nosila ime patrijarha Pavla. nadamo se da ćemo u saradnji sa Turističkom organizacijom Čačka i gradom Čačkom uspeti da oživimo tu ideju, rekao je Nenad Mladenović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR