Претрага
[rstr_selector]

U Čačak stiže prvi strani investitor

Ukoliko Skupština grada Čačka i republička Vlada usvoje elaborat o ekonomskoj opravdanosti otuđenja iz javne svojine 14 hektara zemljišta u privrednoj zoni u Preljini, u Čačak bi trebalo da stigne prvi strani investitor.

Gradonačelnik Milun Todorović je na današnjoj konferenciji održanoj nakon sednice Gradskog veća, rekao da se radi o nemačkoj firmi „Vorwerk Autotec” koja će, prema ugovoru, u fabriku u Čačku morati da uloži 43 miliona evra, kao i da, u više navrata, zaposli oko hiljadu radnika.

– Mislim da je današnji dan zaista veliki za naš grad, ali i za Moravički okrug i celu Republiku Srbiju. U opticaju je bilo dosta država, a kasnije i dosta gradova i opština iz naše države, ali investitor se na kraju opredelio za Čačak. Nadam se da će Grad posle elaborata ustupiti na korišćenje zemljište površine 14 hektara i 192 metra kvadratna, a država će dati podsticajna sredstva za zapošljavanje, kaže gradonačelnik.

Čačak pokazao brojne prednosti pred stranim investitorom

Todorović je izrazio nadu da bi izgradnja nemačke fabrike mogla da počne već ovog proleća, kako bi krajem godine bio otvoren prvi pogon. Takođe, gradonačelnik je naglasio da se Čačak istakao brojnim prednostima pred stranim investitorom.

– Tokom posete stranih investitora pokazali smo da imamo kvalifikovanu radnu snagu, radnike sa fakultetom, ali i srednjom stručnom školom, kao i dualno obrazovanje. Ogromnu prednost nam je dala i deonica autoputa od Ljiga do Čačka duga 41 kilometar, kao i to što će naredne godine biti otvoren pun profil na koridoru 11, od Beograda do Čačka i nastavak ka Požegi, kaže gradonačelnik.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *