[rstr_selector]

U Čačku nema novca za edukaciju dece u vrtićima

U januaru ove godine najavljeno je da će deo novca prikupljen od saobraćajnih kazni u Čačku biti upotrebljen za edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju.

Naime, tada je najavljeno da će u većini čačanskih vrtića mališani kroz projekat „Dete u saobraćaju“ naučiti pravila koja važe na ulici. Sudeći prema tvrdnjama koje stižu iz vrtića, od tog posla nema ništa.

U vrtiću Sunce još uvek neupotrebljeno stoji 49 miniautomobila na baterije zajedno sa ostalim didaktičkim materijalom koji su pre više od dve godine kupljeni za potrebe realizacije ovog projekta.

Prema rečima Vere Jovanović, direktorke Predškosle ustavobe „Radost“, Savet za bezbednost u saobraćaju nije odobrio dovoljno sredstava da se urede poligoni za edukaciju dece.

– U 2011. godini PU „Radost“ podnela je projekat pod nazivom „Deca u saobraćaju“, čija vrednost je tada bila četiri miliona dinara. Krajem te godine grad Čačak je investorao 1.650.000 za opremu koja je kupljena i nalazi se u objektu vrtića „Sunce“. S obzirom da nam nisu dodeljena kompletna sredstva mi nismo u mogućnosti da uložimo u izgradnju 17 raskrsnica sa gumenom podlogom i ivičnjacima, zbog čega čitav projekat čeka na realizaciju. Sa ovom problematikom sam relativno skoro upoznata, ali ću svakako pokušati da u pregovorima sa lokalnom samoupravom iznađemo rešenje kako bi se ovaj projekat realizovao do kraja – izjavila je Vera Jovanović.

Za realizaciju ovog projekta edukacije najmlađih Čačana, koji ima za cilj da ih nauči kako da se ponašaju u saobraćaju, do sada je nabavljeno 49 miniautomobila na baterije, sa akumulatorima i punjačima, 64 semafora za pešake i vozila za poligone, 15 rampi, 17 kompleta saobraćajnih znaka za poligone. Nedostaju još poligoni sa raskrsnicama ukupne površine 733 kvadrata.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *