[rstr_selector]

У Чачку почела проширена наплата паркирања

Глави циљ проширења наплате паркирања је да се у деловима града у којима грађани често имају потребу да обаве свакодневне послове у трајању од неколико сати, омогући више слободних паркинг места…

Данас је у Чачку почела наплата паркирања у улицама које су уведене у прву и трећу зону наплате. У улицама које су у трећој зони, сат паркирања кошта 19 динара, а наплата се врши до 16 часова, уз напомену да станари тих улица имају право на повлашћену месечну карту у износу од 630 динара, објашњава Драган Грујовић, координатор послова у ЈКП „Паркинг сервис”.

– Данас је почела наплата у проширеном делу у улицама у нашем граду. У систем наплате су уведене улице Учитељска, која се налази уз Веселина Миликића до Војводе Степе, Светог Саве од Војводе Степе до Кнеза Милоша, део Коче Анђелковића који до сада није био у наплати, затим Др Драгише Мишовића од кружног тока код кафане „Цар Лазар” до Бирчанинове, Девет Југовића, комплетна Ломина и Моравска. У Хајдук Вељковој се сада врши наплата до „Житопромета” односно до пешачког подвожњака. Она се налази у првој зони паркирања, као и Кренов пролаз који се такође налази у првој зони паркирања. Битно је нагласити да је цена паркирања у трећој зони 19 динара, а повлашћена месечна карата за станаре у тим улицама, који имају доказ власништва над објектима, 630 динара, с тим што имају право само на једно повлашћено возило. Суграђани који немају доказ о власништву над објектом, као и правна лица (локали, радње…) имају повлашћену месечну карту од 1950 динара. Наплата се врши до 16 часова. У првој зони, где сат паркирања кошта 50 динара, наплата се врши до 22 часа. Суботом је наплата паркирања од 7 до 15 часова, а недељом је паркирање бесплатно.

Грујовић наводи да је грађанима омогућен и закуп паркинг места који им гарантује да ће увек имати слободно место за паркирање.

– Закуп паркинг места у другој и трећој зони је 6015 динара и обележено је словом „Р”. Ова карта гарантује да се у тој зони не плаћа било које слободно паркинг место у граду.

Глави циљ проширења наплате паркирања је да се у деловима града у којима грађани често имају потребу да обаве свакодневне послове у трајању од неколико сати, омогући више слободних паркинг места, каже Грујовић и додаје да ће у наредних неколико дана бити обележена и додатна паркинг места за особе за посебним потребама.

До 7. новембра се неће издавати посебне дневне карте у улицама у којима је проширена наплата, како би се оставило време свим суграђанима да се обавесте о новинама, закључио је саговорник.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести