Претрага
[rstr_selector]

U Dragačevu se ubrzano radi na asfaltiranju puteva

Opština Lučani ove godine je asfaltirala osam kilometara  opštinskih puteva prvog i drugog reda. Prema rečima Milivoja Dolovića, zamenika predsednika ove opštine, svi oni su već u upotrebi, a uskoro počinje i asfaltiranje nekategorisanih puteva.

– Stari, dobri oprobani sistem „dinar na dinar“ i ove godine je zaživeo u Dragačevu. Ljudi su veoma zainteresovani da pomognu i da učestvuju u akciji izgradnje puteva. Na taj način ove godine asfaltiramo 8-9 kilometara nekategorisanih puteva. Već su završeni putni pravci u Goračićima i u Rtarima, a moram da izrazim zadovoljstvo upravo zbog Rtara. Meštani ovog sela su još pre pet godina skupili polovinu potrebne sume, a tek ove godine su dobili asfalt. Danas se završava tender za putni pravac Kotraža- Lukovići dužine 1,1 kilometar. Za radove na ovom putu smo sa firmom Trgomil iz Kotraže potpisali ugovor o zajedničkom finansiranju. U nekoliko narednih dana će biti otvoren i tender za put u Lisu, a uskoro će biti raspisan i tender za put u selu Lučani. Za ovaj poslednji tender uslov je da građani ispune uslov i skupe polovinu od ukupno potrebnih sredstava jer to još nisu učinili. Svi radovi koje sam nabrojao moraju biti završeni do 30.oktobra, rekao je Dolović.

Krajem ove sedmice počinje podasipanje atarskih puteva

Inače, lučanska Direkcija za puteve zatvorila je tender za podasipanje takozvanih atarskih puteva, a prema rečima Milivoja Dolovića izvođač radova će biti firma Putevi iz Ivanjice, a vrednost radova je oko 18,5 miliona dinara.

– Ovom akcijom će biti podasuto oko 35 kilometara puteva na teritoriji 11 mesnih zajednica. Podasipanje će početi krajem ove sedmice čim bude potpisan ugovor sa izvođačem radova. Za ove namene predviđeno je 6.500 kubika materijala koji će, najverovatnije, stići iz ivanjičkog kamenoloma. Zašto to naglašavam? Zato što mi tradicionalno materijal za ovu vrstu radova dobijamo iz Jelen Dola. Jedina naša obaveza u tim prilikama je da našim kamionima to prevezemo. Mi sa njima imamo fantastičnu saradnji i oni uvek izlaze u susret našoj Direkciji za izgradnju. Samo ove godine donirali su nam oko  1.200 kubika materijala, rekao je Dolović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *