U Ivanjicu uskoro stiže obećana pomoć

U Ivanjicu uskoro stiže obećana pomoć

Vlasnici krupnih grla stoke sa područja Ivanjice trebalo bi krajem naredne sedmice da dobiju stočnu hranu iz robnih rezervi kao pomoć zbog štete pretrpljene u vreme vanredne situacije u januaru

0

Opština Ivanjica trebalo bi da krajem naredne sedmice izvrši raspodelu 200 tona kukuruza iz robnih rezervi koji su im odobreni kao pomoć u vreme vanredne situacije izazvane velikim snežnim padavinama i niskim temperaturama u januaru ove godine. Predsednik Skupštine opštine Ivanjica, Aleksandar Tripković, kaže da bi vlasnici krupne stoke na području opštine trebalo da dobiju po 30 kilograma kukuruza po jednom grlu.

– Planirali smo da isporuku izvršimo na devet lokacija i to u mesnim zajednicama Ivanjica, Prilike, Katići, Kušići, Devići, Bratljevo, Brusnik, Koritnik i Erčege. Naravno, s obzirom na to da se radi o šleperskoj distribuciji robe i da šleperi neće moći da stignu do svakog od ovih mesta, organizovali smo da kukuruz do nepristupačnih mesta prevezu manji kamioni. Svim isporukama prisustvovaće predsednici i članovi saveta mesnih zajednica, kaže Tripković.

Procedura odužila isporuku

Predsednik Skupštine opštine Ivanjica kaže da pravo na pomoć u stočnoj hrani ostvaruju vlasnici grla koja su stara 12 meseci i starija.

– Takvih grla je na području Ivanjice oko 6.500 što znači da će svakom vlasniku životinja pripasti po 30 kilograma kukuruza po grlu. Sutra ili prekosutra trebalo bi da počne izvlačenje kukuruza iz silosa u Platičevu, a zatim će u Koceljevi taj kukuruz biti spakovan u džakove i odatle dovožen u Ivanjicu. Proceduralne aktivnosti i papirologija su odužile ceo ovaj proces jer mi jesmo taj kukuruz dobili kao pomoć, ali smo morali da raspišemo javne nabavke za pakovanje, prevoz i isporuku i zbog toga stočna hrana još nije stigla do korisnika, rekao je Tripković.

POSTAVI ODGOVOR