U junu počinje uređenje korita Zapadne Morave i Čemernice

U junu počinje uređenje korita Zapadne Morave i Čemernice

0

Gradonačelnik Čačka, Vojislav Ilić, održao je juče sastanak sa direktorom preduzeća “Srbijavode”, predstavnicima Instituta za vode, direktorom Javnog preduzeća “Rzav” i tri stanovnika Konjevića čija je imovina pretrpela štetu u poplavama, sa temom uređenja korita Zapadne Morave i Čemernice.

Na sastanku je naglašeno da će od ukupnog budžeta preduzeća “Srbijavode” za ovu godinu, 10% biti izdvojeno za grad Čačak i za uređenje korita ove dve reke. Za 10- 15 dana Čačanima će bti predstavljen projekat i predlog sporazuma za izvođenje radova, koji bi trebalo da počnu sredinom juna. Cilj je ojačavanje bedema, a od grada Čačka “Srbijavode” traže da reaguje u slučaju rešavanja imovinsko-pravnih poslova tamo gde bude trebalo. Zaključak sastanka je da se što pre potpiše sporazum između Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kancelarije za javna ulaganja u vezi sa kreditnom linijom kojom bi bilo finansirano uređenje kanala Parmenac-Katrga.

Predstavnici presuzeća “Drimsko-Limske hidroelektrane” i “Elektromorava” nisu bili na jučerašnjem sastanku, već je dogovoreno da će ih direktor preduzeća „Srbijavode“ naknadno kontaktirati. Na sastanku nije razgovarano o odgovornosti za martovske poplave, iako je tako bilo najavljeno.

POSTAVI ODGOVOR