Претрага
[rstr_selector]

U Kosjeriću vojska pomaže u odbrani od poplava

Od sinoć kiša pada i u Kosjeriću. Milijan Stojanić, predsednik ove opštine, kaže da je u Kosjerić stigla vojska koja stanovništvu pomaže u odbrani od poplava.

– Situacija je na teritoriji čitave opštine veoma teška, šteta je ogromna, a mi preduzimamo sve mere kako bi zaštitili plavno područje od novog poplavnog talasa koji može da usledi ako se kišni period produži. U ispomoć nam je stigla i vojska, odnosno odeljenje pešadije iz Gornjeg Milanovca. Građani, zajedno sa vojskom pune džakove peskom i prave bedeme kako bi sačuvali naselja i svoje domove. Stiglo je i nekoliko mašina preduzeća „Putevi Srbije“, među njima su i bageri, koji su nam bitni kako bi učvrstili bedeme i pročistili rečne tokove da ponovo ne bismo imali probleme sa izlivanjem reka. Situacija je u svim službama mobilna i mi se pripremamo za najavljene obilne kiše. U Kosjeriću kiša od noćas ne prestaje, nadamo se da će stati i da ozbiljnijih posledica neće biti. Na području opštine i dalje je vrlo kritično u Godečevu i Blagojevićima, koji su već nekoliko dana odsečeni od sveta, ali vojska je tamo sa mašinama pa očekujemo da će se taj putni pravac uskoro osposobiti. Kritično je i u selu Seča Reka, naročito u zaseocima Zarići i Donja Pološnica, koji su i 2014. pretrpeli ogromnu štetu, izjavio Milijan Stojanić.

Opštini Kosjerić su u ovom trenutku najpotrebnije mašine za raščišćavanje terena i nafta. Prema Stojanićevim rečima, očekuje se da će u Kosjerić stići obećana pomoć Vlade Srbije.

– Na terenu se nalazi određen broj ljudi dobre volje koji su svoju mehanizaciju ustupili kako bi se zaštitili od elementarne nepogode. Bilo bi u redu da tim ljudima bar damo naftu, Vlada je obećala da će poslati gorivo, kazao je Stojanić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести