[rstr_selector]

U Kraljevu danju sija, a noću se gasi

Već nekoliko meseci Kraljevčani imaju problem sa javnim osvetljenjem kako na području grada, tako i u nekim prigradskim naseljima.

Naime, pojedine ulične svetiljke u gradu na Ibru danju svetle, a noću se gase. U kraljevačkoj Direkciji za planiranje i izgradnju koja brine o javnoj rasveti kažu da je došlo do kvara na takozvanom MTK sistemu, koji je prouzrokovao i nevolje sa tarifama za jeftinu i skupu struju na periferiji Kraljeva. U Direkciji ističu da je kvar na daljinskom upravljanju javne rasvete isključivo u nadležnosti „Elektrosrbije“.
Prema rečima Nenada Nerića, direktora Direkcije, uskoro će biti utvrđena šteta koju je budžet Kraljeva pretrpeo zbog nepravilnog rada MTK sistema i ta suma će biti predočena EPS-u. Sa druge strane, u saopštenju koje je izdala kraljevačka „Elektrosrbija“ naglašava se da je vlasnik javnog osvetljenja lokalna samouprava, a da je za upravljanje i održavanje zadužena i odgovorna Direkcija za planiranje i izgradnju. Nadležni u EPS-u ne misle da ovo preduzeće ima bilo kakvu odgovornost u vezi sa radom sistema javne rasvete.
U saopštenju se još dodaje da je kraljevačka Direkcija javnom nabavkom angažovala firmu van sistema EPS-a za usluge održavanja, tako da EPS ne može biti odgovoran za rad sistema javnog osvetljenja.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *