Претрага
[rstr_selector]

U najavi izgradnja tunela ispod Kadinjače

Užice i Bajina Bašta su započeli zajednički projekat koji ima za cilj da se u ovoj godini započne izgradnja tunela ispod Kadinjače.

U planu je da se projekti, kao i jedan deo poslova na izgradnji finansiraju sredstvima predpristupnih fondova Evropske unije. Do sada je iz donacija i preko projekata prekogranične saradnje za izradu neophodne dokumentacije izdvojeno 176.000 evra.

Radomir Filipović, predsednik opštine Bajina Bašta, sutra će zajedno sa predstavnicima užičke lokalne samouprave, u Kancelariji za evropske integracije izneti dalji plan aktivnosti oko izgradnje ovog tunela.

– Mi sutra imamo sastanak u Kancelariji za evrointergacije, gde ćemo se detaljnije informisati koliko smo odmakli u ovom poslu i kolike su nam šanse da jedan takav projekat zaživi. Mi smo imali tu prvu fazu usvajanja projekata, koju smo prošli, i očekujemo da ušpesno prođemo i drugu, odnosno da se nastavi na izradi projektne dokumentacije za tunel ispod Kadinjače. Opština Bajina Bašta i grad Užice su u svojim planovima i budžetima predvideli taj tunel, postoji plan eksproprijacije, ali najpre mora da se uradi studija opravdanosti i plan detaljne regulacije, da bi uopšte mogli da krenemo u izradu idejnog, a kasnije i glavnog projekta – izjavio je Radomir Filipović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *