U nedelju se održava 15. Ovčarsko-kablarska regata

U nedelju se održava 15. Ovčarsko-kablarska regata

Regata je bila zakazana za prošlu subotu, ali je odložena zbog loših vremenskih uslova

0
Foto: TO Čačak

Zbog loših vremenskih uslova i iz bezbednosnih razloga, a i u cilju veće posete, regata zakazana za subotu 3. avgust je odložena. Novi termin održavanja ove manifestacije je nedelja 11. avgust, dok je program ostao isti.

– Okupljanje učesnika počinje od 9 sati u Međuvršju u blizini restorana „Lanterna”, ukrcavanje na plovila traje do 10 sati kada bi regata trebalo da krene ka Ovčar Banji. Očekujemo nekih četiri sata plovidbe i da oko 14 časova uplovimo u Ovčar Banju kod Letnje bašte restorana „Dom” gde je cilj regate i gde se ovaj program završava, kaže Goran Nikolić iz Turističke organizacije Čačak.

Organizatori pozivaju sve učesnike da obezbede zaštitu od sunca i dovoljne količine tečnosti za četvoročasovni boravak na reci kao i da se suzdržavaju od plivanja, kupanja i konzumiranja alkohola.

Očekuje se veliki broj učesnika

Organizatori očekuju da broj učesnika bude na istom nivou kao prošle godine, čak i veći, a preduzete su sve mere kako bi regata protekla u najboljem redu.

– Za sve ove godine broj plovila kreće se od 30 do 40 i 300 do 400 ili 450 učesnika. Tako nešto očekujemo i ove godine, to je neka ustaljena cifra, ali se uvek nadamo da će broj biti veći. Kao i uvek, sa nama će biti ekipa Hitne pomoći i spasioci iz ronilačkog kluba „Borac” kao i predstavnici Agencije za bezbednost „Alarm”, koji će se brinuti o bezbednosti učesnika tokom regate, kaže Nikolić.

POSTAVI ODGOVOR