[rstr_selector]
Фото: Општина Чајетина

У оквиру Видовданских свечаности на Златибору додељене плакете „Витез Србије”

Жири манифестације Видовданске културне свечаности, која се одржава на Златибору четрнаести пут, једногласно је одлучио да заслужним појединцима и организацијама додели осам плакета под називом „Витез Србије”.

Признање Витез српске глуме је добио Ненад Јездић.

Витез српске музике постао је виртуоз на хармоници Љубиша Павковић, који је, између осталог, објавио и антологијску збирку одабраних народних песама под називом „Народне песме Балкана“.

Вишеструко награђиван уметник Славко Крунић је добитник признања Витез српског сликарства.

Аутор серијала емисија „Некада давно – Српске народне бајке” Валентина Делић добитник је признања Витез српске културе у области очувања традиције.

Др Александар Каменов преузео је признање Витез српске медицине у име свих колега са Клинике за кардиохирургију Универзитетског клиничког центра Ниш, који су након готово 100 дана рада и 12 узастопних радних викенда, без додатне финансијске накнаде, остварили постављен циљ – да се елиминишу листе чекања за операције и да се пређе на листе за њихово заказивање.

Признањем Витез српског спорта награђен је параатлетичар Небојша Ђурић, који је на Светском купу у параатлетици у Италији освојио златну медаљу и притом оборио светски рекорд у бацању диска.

Витез српске привреде постао је Љубиша Крстајић, који је инвестицијом у хотел Бор бај Каризма значајно допринео даљем развоју хотелијерства на Златибору.

У културно-уметничком програму Видовданских културних свечаности учествовали су драмска уметница Ваја Дујовић и вокална етно група „Источник”. Након њиховог наступа, за публику је приређена позоришна представа „Књига о Милутину” са Ненадом Јездићем у главној улози.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *