U poplavama stradalo 108 stambenih i 8 privrednih objekata

U poplavama stradalo 108 stambenih i 8 privrednih objekata

0

Na teritoriji grada Čačka prestala je potreba za angažmanom Vojske Srbije u svrhu odbrane od poplava i oni se danas mogu vratiti u svoje jedinice, rekao je Vojislav Ilić, gradonačelnik Čačka, posle jutrošnje Sednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

Ilić je na sednici ovlašćen da odmah po ukidanju vanredne situacije na teritoriji Srbije, ukine vanrednu situaciju i na području Čačka. Inače, komisije za utvrđivanje štete od poplava do sada su obišle 108 domaćinstava na kojima je evidentirana šteta od poplava, rekao je gradonačelnik. U Ovčar Banji šteta je zabeležena na 16 stambenih objekata, 60 je oštećenih i u Konjevićima, 3 stambena objekta poplavljena su u Preljini, 15 u Preljinskoj Baluzi i u Ulici Bogdana Kapelana oštećeno je 5 stambenih objekata. Osim na stambenim, komisije su utvrdile i štetu pričinjenu na 8 privrednih objekata. Na putnoj infrastrukturi evidentiran je veliki broj oštećenja od poplava, ali tri teža zahtevaju intervenciju “Puteva Srbije”, dok će popravku 19 putnih pravaca nižeg reda obaviti gradske vlasti sa svojim preduzećima, kaže Vojislav Ilić. Najveća oštećenja komisije su ustanovile na putevima Gornja Ježevica-Donja Ježevica-Banjica, Vidova-Ovčar Banja i deo puta u Gornjoj Gorevnici.

Nastavlja se čišćenje terena i sušenje objekata, a zatim će biti urađena i dezinfekcija. Vreće koje su postavljene na bedeme tu će ostati još mesec dana iz preventivnih razloga. Ilić je demantovao informaciju da je škola u Katrzi poplavljena i naglasio da je poplavljeno samo školsko dvorište, te da učenici zbog toga nastavu pohađaju u alternativnom objektu.

POSTAVI ODGOVOR