[rstr_selector]

U požaru u Međuvršju izgoreo deo kuće

U Međuvršju je pretprošle noći izbio požar na jednoj kući i tom prilikom je izgoreo spratni deo površine oko 100 kvadrata. S obzirom na to da je u pitanju stambeni objekat veće površine, intervencija na gašenju požara je trajala oko tri sata, kaže Dragiša Broćić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Čačku.
– Vatrogasno spasilačka jedinica u Čačku je primila dojavu u 23:28 časova da gori kuća u Međuvršju gde su upućena tri vozila sa šest vatrogasaca spasilaca iz naše jedinice. Oni su na lice mesta stigli  u 23:40 časova i utvrđeno je da gori stambeni objekat veće površine, oko 350 kvadratnih metara. Požar je gašen oko tri sata, a tokom intervencije je utrošeno oko 15 kubika vode. Uspeli smo da spasemo oko 250 kvadrata kuće, ali je praktično jedan spratni deo od 100 metara kvadratnih izgoreo. Pre dolaska naše vatrogasne jedinice jedna je osoba zadobila lakše povrede, ali ne u požaru, već je u strahu i panici bežala i tom prilikom pala. Na sreću nisu u pitanju ozbiljnije povrede, kaže načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Čačku.

Uzrok požara još uvek nije utvrđen 

Broćić je rekao da je u toku jučerašnjeg dana vršen uviđaj, ali okolnosti pod kojima je došlo do požara još uvek nisu poznate.
–  Rađen je uviđaj tokom jučerašnjeg dana, ali se nije moglo sa sigurnošću utvrditi šta je bio uzrok tog požara, tako da će se uviđaj nastaviti i narednih dana. Znamo da je požar nastao između garaže i spratnog dela kuće, u jednom uskom prolazu i to je mesto odakle je vatra krenula da se širi ka krovnoj konstrukciji i ka spratnom delu, rekao je Dragiša Broćić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *