[rstr_selector]

U Prijepolju poplavljene kuće i poljoprivredno zemljište

Vodostaj Lima na području Prijepolja i Priboja od noćas je u stagnaciji i blagom opadanju, kaže Goran Posrkača, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Prijepolju. On ističe da je, prilikom jučerašnjeg izlivanja ove reke, pričinjena velika materijalna šteta na poljoprivrednom zemljištu i, delimično, na stambenim objektima, ali naglašava da nije bilo ugroženih života ljudi.

 – Nakon jučerašnjeg celodnevnog porasta na reci Lim u Prijepolju od noćas od dva sata Lim je na teritoriji opština Prijepolje i Priboj na kojima ima nadležnost Odeljenje za vanredne situacije u Prijepolju u stagnaciji i blagom opadanju. U toku jučerašnjeg dana došlo je do izlivanja Lima na teritorijama naseljenih mesta Brodarevo, Ivanje, Kamenogorsko naselje, Zalug u Prijepolju i u delovima grada u Priboju Banjski Čamac i delom u samom gradskom naselju na lokaciji gde su bile postavljene radničke barake. Tokom ovih izlivanja poplavljena je veća površina poljoprivrednog zemljišta na teritoriji optšine Prijepolje, tačnnije na teritoriji naseljenih mesta koje sam malopre nabrojao i tom prilikom ugroženo je oko 10 domaćinstava u naseljenom mestu Brodarevo i 50 domaćinstava u naseljenom mestu Zalug u Prijepolju. Prilikom izlivanja pričinjene su materijalne štete na poljoprivrendom zemljištu i delimično na stambenim objektima. Nije bilo ugroženih života ljudi niti je bilo povređenih i nastradalih lica.

Vatrogasci Vatrogasno spasilačke jedinice iz Prijepolja tokom celog jučerašnjeg dana, cele noći i danas su na terenu, dežuraju. Angažovani su na postavljanju vreća sa peskom pomažu stanovništuvu i spremni su da po potrebi evakuišu lica koja zahtevaju evakuaciju. Trenutno na našem području ne pada kiša, kazao je Goran Posrkača.

Nema vanredne situacije, nivo reka u stagnaciji

On kaže da prema informacijama RHMZ u toku današnjeg i sutrašnjeg dana očekuju padavine manjeg intenziteta tako da ne bi trebalo da dođe do povećanja nivoa Lima, a vodostaj ni trebalo da stagnira na svim vodotocima.  

– Nije proglašena vanredana situacija. Što se tiče puteva ima par lokalnih pravaca koji su zbog izlivanja na putne pravce na pojedinim mestima označenikao trenutno neprohodni  i zabranjena  je komunikacija tim saobraćajnicama. Radi se o putnim pravcima Rajišnjevo – Ivanje i saobraćajna petlja u Hašim Begovićevom polju. Noćas je postojala opasnost da dođe do prekida na magisranolom putu Prijepolje – Bijelo Polje međutim nije došlo do izlivanja na putnom pravcu i nije bilo obustave saobraćaja, zaključuje šef prijepoljskih vatrogasaca i spasilaca.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *