U prvoj polovini januara u Čačku umrlo 150 ljudi

U prvoj polovini januara u Čačku umrlo 150 ljudi

Prema podacima koje je danas izneo doktor Aleksandar Radojević, u Čačku je u prvih 17 dana ove godine umrlo dvostruko više ljudi nego u istom periodu prošle i pretprošle godine

0
dr Aleksandar Radojević

Optužujući menadžment Opšte bolnice u Čačku za lošu organizaciju posla, ali i za nedostatak lekara i medicinskih sestara, doktor Aleksandar Radojević, lider Grupe građana „Za napredniji Čačak”, koji je i lekar čačanske bolnice, danas je izneo podatke o broju umrlih u prvoj polovini januara za poslednje tri godine.

– U prvih petnaest dana januara 2015. godine umrlo je 75 ljudi. 2016. godine umrlo je 80 ljudi, a do 17. januara 2017. godine umrlo je više od 150 ljudi. Zdravstvena zaštita u Čačku loše funkcioniše i kad to kažem mislim i na bolnicu i na Dom zdravlja i na primarnu i na sekundarnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji grada Čačka, ali i na šire područje koje obuhvata i Ivanjicu i Lučane.

Zaposlimo nove ljude, ima ih na birou rada

– Tačno je, direktno sam za stanje u zdravstvu optužio direktora i zamenika direktora bolnice kao menadžment koji loše rukovodi i ne zna da organizuje posao. Lekari i sestre rade preko svakog normativa, dešava se da lekar radi 24 časa, a sve to zato što i jednih i drugih ima jako malo. Imamo lekare na birou rada, trebalo bi da ih zaposlimo, treba da zaposlimo i medicinske sestre ali stručne i kvalitetne, a ne partijske kadrove kao što se to dešava, rekao je Radojević.

POSTAVI ODGOVOR