[rstr_selector]

U sporu sa gradom, a možda i sa državom

Dva objekta u Sinđelićevoj ulici, čije je rušenje planirano u okviru rekonstrukcije Doma Vojske u Čačku, predmet su spora između vlasnika i lokalne samouprave. Suvlasnik objekata, Dragoljub Milošević, tvrdi da je predmet trenutno pred Ustavnim sudom, ali i da su za mogućnost rušenja saznali iz medija.

– Trenutno čekamo odgovor Ustavnog suda, a ako ne budemo zadovoljni bićemo prinuđeni da tužimo državu Srbiju sudu u Strazburu. Ako bi sada neko došao da ruši, imamo pravo da se obratimo Ustavnom sudu i da tražimo odlaganje. Međutim, pitanje je da li će gradske vlasti ispoštovati rok koji bude određen za odlaganje rušenja. Možda će oni doći da ruše noću i ako se to zaista desi, ne preostaje nam ništa drugo nego opet sud u Strazburu, kaže Milošević.

Moguće poravnanje

Milošević ističe da su sestra i on tražili od grada obeštećenje za 53 metra zemlje koja je njihovoj porodici oduzeta 1960. godine, a za šta nikad nisu dobili novčanu nadokandu.

– Tražimo i da nam u pravne okvire stave 69 metara zemlje na kojoj se nalazi naš objekat, a koji se vode na opštinu. Pošto je pomoćni objekat za 13 metara manje dozidan od onog koji nam je grad srušio, mi smo tražili novčanu nadoknadu, kao i za ona 53 metra neisplaćene zemlje koja se nalazi pod Domom Vojske, kaže Milošević.

Dokazati vlasništvo

Miloševići tvrde da njihov pomoćni objekat nikako nije pomoćni objekat kako to vlasti kažu, da se radi o građevini koja je deo glavnog objekta izgrađenog 1927. godine i da je jedine promene doživeo 1960. godine kada je opština srušila deo objekta za potrebe izgradnje Doma Vojske.

– Odmah zatim, opština je dozidala deo koji je i srušila, a sada baš to proglašavaju nelegalnim i kažu da je moj otac gradio divlje. Nama su čak osporavali i vlasništvo nad tim pomoćnim objektom, pa je i to jedan od razloga zbog kojih se sudimo, rekao je Milošević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *