Učenici OŠ „Arsenije Loma“ uredili školsko dvorište

Učenici OŠ „Arsenije Loma“ uredili školsko dvorište

0

Učenici Osnovne škole „Arsenije Loma“ sa Rudnika, učestvovali su u akciji uređenja školskog dvorišta, u okviru nagradnog konkursa „Korak po korak“ koji organizuju Caritas Beogradska nadbiskupija i Caritas Slovenija.

Katarina Ilinčić, učiteljica iz ove škole, kaže da se rezultati konkursa očekuju krajem juna, ali da motiv za učešće nisu bile nagrade, već da kod dece razvijaju timski duh i ljubav prema lepoj i čistoj okolini.

– Sami smo se snašli oko potrebnog materijala, kod vulkanizera smo nabavili stare gume, direktorka škole nam je pomogla u nabavci farbi i četki, a najviše nam je pomogla koleginica Ivana Milić koja je animirala decu i pokrenula ih svojim idejama, pa smo od starih crepova, tzv. „ćeramida“ napravili ukrasnu saksiju, deca su isplela korpu od pruća, a kada su čuli za našu akciju, pridružili su nam se i prijatelji i poznanici koji su nam od recikliranih guma poklonili saksije u obliku labuda i papagaja u koje smo zasadili cveće. Pored toga ofarbali smo klupe u dvorištu i naprvili kućice za ptice, rekla je Katarina Ilinčić i dodala da su u uređenju školskog dvorišta učestvovala deca V i VI razreda, koja su putnici iz udaljenih mesta i koja su ostajala posle časova.

– Ovo je tek početak ovakvih akcija koje planiramo da nastavimo i u budućnosti. Nismo imali osećaj da se takmičimo i bez obzira da li ćemo osvojiti neku nagradu ili ne, mi smo naš cilj ispunili, zaključila je na kraju učiteljica Katarina.

POSTAVI ODGOVOR