[rstr_selector]

Učenici OŠ „Sveti Sava“ iz Atenice u „ringu“ sa takmičarima iz matematičkih gimnazija

Osnovna škola Sveti Sava” iz Atenice već sada, iako nisu održana sva okružna takmičenja, ima 11 učesnika državnih takmičenja iz raznih predmeta. Najznačajniji uspeh ove godine postigli su matematičari koji imaju čak šest učesnika koji su se plasirali na državno takmičenje koje će sutra biti održano u Jagodini. Miroslav Mandić, direktor Osnovne škole Sveti Sava”, ističe da je podatak da se šest takmičara iz jedne škole plasiralo na državni nivo takmičenja parametar koji nije dostigao niko u našoj zemlji, ako izuzmemo matematičke gimnazije.

– Mi smo po tome najupsešnija škola u Srbiji i veoma smo ponosni na naše učenike i nastavnike koji su postigli takve rezultate. Ove godine najbolji su bili: Marija Mirković, učenica šestog razreda, koju je spremala profesorka Svetlana Radulović, Matija Obrenović, Bojan Jovičić, Elizabeta Pešaković i Maja Borović, učenici sedmog razreda koje je spremala profesorka Marija Stevanović i Aleksa Đurašević iz osmog razreda čija je profesorka Katarina Nikitović, kaže Mandić.

Sistem državnog takmičenja neravnopravan

Direktor Osnovne škole Sveti Sava” smatra da je sistem državnog takmičenja u matematici neravnopravan, ali da će se učenici ove škole boriti bez obzira na uslove.

– Takmičenje je koncipirano tako da se učenici naše škole ravnopravno bore sa učenicima raznih matematičkih gimnazija iz cele Srbije, a ti učenici imaju mnogo više časova matematike od naše dece. Zbog toga smatram da je konkurencija neravnopravna, ali mi svakako dajemo sve od sebe i borimo se da uspemo i osvojimo nagradu, rekao je Mandić.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *