Udruženju KudeS oduzete ingerencije nad „Nušićijadom“

Udruženju KudeS oduzete ingerencije nad „Nušićijadom“

Iako tvrdi da imaju formalno-pravne osnove za postupanje protiv ovakve odluke rukovodstva Ivanjice, Vera Jovanović naglašava da je KudeS-u to strano jer im je cilj uvek bio čuvanje „Nušićijade” od politizacije

0

Udruženje građana KudeS iz Ivanjice oglasilo se saopštenjem za javnost u kojem navode da su saznali da više nemaju ingerencije nad festivalom „Nušićijada”.

Vera Jovanović, potpredsednica Upravnog odbora KudeS-a, kaže da je tu informaciju za skupštinskom govornicom izneo predsednik Opštine, i dodaje da članovima Udruženja nije jasno koji je motiv za takav potez.

– Mi smo prošle sedmice zamolili za odgovor da li ćemo zajedno aplicirati u Ministarstvu u čijem se resoru nalazi turizam, kao što radimo svake godine. Odgovor na taj dopis nismo dobili, ali pretpostavljamo da je to bila motivacija da predsednik Opštine izađe i obavesti javnost, a samim tim i nas, da mi više nemamo nikakve ingerencije u učešću na festivalu, kaže Vera Jovanović.

Cilj Udruženja je bio da zaštiti „Nušićijadu” od politizacije

Iako tvrdi da imaju formalno-pravne osnove za postupanje protiv ovakve odluke rukovodstva Ivanjice, Vera Jovanović naglašava da je KudeS-u to strano jer im je cilj uvek bio čuvanje „Nušićijade” od politizacije i uplitanja bilo kakvih uticaja i interesa.

– Niko od nas nije ovo pravio da bi jednoga dana završavao na sudu. U ovom trenutku deluje da su nam ruke vezane i da smo naša sredstva borbe istrošili. Ostaje nam jedino da sačekamo i vidimo kako će sve to izgledati, kaže naša sagovornica.

POSTAVI ODGOVOR