Претрага
[rstr_selector]

Uklonjeno 800 nelegalnih garaža

U Čačku je do sada uklonjeno više od 800 bespravno podignitih montažnih garaža. Većina tih privremenih limenih objekata nalazila se na javnim površinama, a njihovim uklanjanjem oslobođen je prostor koji će poslužiti za razne namene.

Prema izjavama nadležnih, pojedine lokacije biće korišćene za potrebe gradnje, dok će ostali deo javnih površina u najvećoj meri poslužiti kao parking prostor.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor, Stojan Vojinović, koji rukovodi akcijom uklanjanja garaža, najavljuje je da će tokom ovog i sledećeg meseca ovaj posao biti priveden kraju.

Demontirane su garaže na Ljubić keju, u Aveniji Lipa, jednim delom na Alvadžinici i u ulicana Svetog Save i Nušićevoj. Vojinović još kaže da postoje lokacije koje inspektori Gradske uprave nisu stigli da obiđu, a da zahtev za uklanjanje bespravno podignutih garaža mogu podneti stanari ili nadležni iz mesnih zajednica.

Vojinović kaže da se o tome pregovara sa Javnim preduzećem „Gradac“, čija je to nadležnost.

Ipak, iako je posao urađen prema planu, na mnogim mestima gde su garaže uklonjene ostao je neuređen prostor koji tek treba da se privede nameni.

Narednih dana očekuje se da će se demontirati i garaže u Sinđelićevoj ulici kod takozvanih supovih zgrada, a potom sledi i rušenje garaža u preostalom delu naselja Alvadžinica, iza Hidrogradnjinog hotela. Prema izjavi Vojinovića na toj lokaciji planirana je izgradnja pijace.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *