Ulica Veselina Milikića uskoro dobija dugo očekivan novi izgled

Ulica Veselina Milikića uskoro dobija dugo očekivan novi izgled

0

U Ulici Veselina Milikića počeli su pripremni radovi za rekonstrukciju u okviru kojih će najpre biti uklonjen deo drvoreda što je, po rečima Milana Bojovića, pomoćnika gradonačelnika Čačka, predviđeno projektom i rešenjem Komunalne inspekcije.

Bojović kaže da će na mestu posečenih biti zasađena 62 nova stabla.

– U toku su radovi na uklanjanju rastinja u Ulici Veselina Milikića, što je predviđeno i projektom rekonstrukcije ove ulice. Podsećam da smo na drugoj strani ulice pre nekoliko godina posekli stabla koja su oko desetak godina starija od ovih stabala koja se trenutno seku, a ona su bila u veoma lošem stanju. Žao nam je zbog seče ovog rastinja, ali smo isto tako srećni jer će Ulica Veselina Milikića dobiti potpuno novi izgled. Grad Čačak i Ministarstvo privrede će uložiti oko 33 miliona dinara u kompletnu rekonstrukcije ulice koja je duga 440 metara. Doći će do suženja kolovozne konstrukcije, ova ulica će biti iste širine kao Kralja Petra I, ali će građani dobiti trotoar pored parka širine metar i 70 santimetara. Tu će imati ukupno 135 parking mesta od kojih osam za invalidna lica. Na mestu posečenih stabala biće zasađeno 62 nova, ali pored toga ćemo sa unutrašnje strane žive ograde parka zasaditi još 40 stabala, tako da ćemo umesto postojećih 24, ovde imati 100 novih stabala. Smatram da će ovo biti jedan od lepših delova grada, kaže Bojović.

Završetak radova planiran za dva do tri meseca

Prema njegovim rečima, kompletna rekonstrukcija Ulice Veselina Milikića trebalo bi da počne najkasnije do 10. marta.

– Projekat saobraćajne signalizacije podrazumeva u pojedinim momentima potpunu obustavu saobraćaja, ali s obzirom na to da je ovo centar grada i da je tu smeštena Hitna pomoć koja ima potrebu za stalnom komunikacijom, trudićemo se da omogućimo komunikaciju barem jednom saobraćajnom trakom. To pre svega zavisi od izvođača radova i same dinamike radova. Nadamo se da će svi radovi biti završeni u roku od dva do tri meseca, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR